Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните

...
Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните
Коментари Харесай

Иван Демерджиев и турският му колега Сюлейман Сойлу коментираха миграционния натиск

Заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерждиев благодари на турската страна за помощта при справяне с големия мигрантски напън и означи, че: “Доброто взаимодействие сред двете държави в това отношение се вижда и прави оценка и от Европейския съюз, защото България пази външната му граница “. 
Прочетете още
Пред турския си сътрудник министър Демерджиев изрази убеденост, че Европейски Съюз ще се ангажира да подкрепи и двете страни в това нелеко изпитание. В диалога сред двамата са наранени в детайли съответни ограничения, които в кратки периоди да бъдат предприети във връзка с граничните пунктове " Капитан Андреево " и " Лесово ", тъй че увеличеният трафик да бъде култивиран бързо.



От своя страна турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу увери, че скоро на двата гранични пункта ще бъдат направени софтуерни промени и повишен потенциалът им. След съглашението на президентите на двете страни, министрите на вътрешните работи  разискаха и плана за изграждане на мост на река Резовска, съдействие в региона на образованието на чиновници, взаимни действия в битката с миграцията, обмяната на информация, бедствията и изключителните обстановки и сигурността на границата.

Министър Сойлу още веднъж изрази съболезнования във връзка гибелта на българския полицейски чиновник, който беше погубен на границата и посочи, че съзнателното следствие на трагичния случай продължава, като следва да се изяснят всички обстоятелства и условия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР